Restdier

Ter introductie van beeldende kunsten in het naschoolse aanbod op BSO's in het Westland is Juliette van de Walle gevraagd mee te werken aan het vakantieproject met als opvanglocatie Simba te Monster.

In totaal hebben 150 kinderen op de opvanglocaties van Kwest, Okidoki en Simba onder begeleiding van nog 3 andere kunstenaars unieke creaties gemaakt.

Met de gedichten van Cees Buddingh: ‘De blauwbilgorgel’, ‘De Bozbezbozzel’ en ‘Gorgelgenese’ als inspiratiebron, zijn de kinderen hun eigen dieren gaan bedenken en creëren. Na het horen van de gedichten fantaseerden de kinderen er op los en werden bestaande dieren volop met elkaar gekruist. Met als resultaat deze expositie van bonte fantasie dieren. Een koe die is vermengd met een eend en een kip of een combinatie van een krokodil met een tijger en een vlinder.

De kinderen hebben tijdens deze workshops ervaren hoe het is om hun fantasie te prikkelen, materiaal te ontdekken en iets eigens te creëren. Daarnaast leren de kinderen met dit project hoe ze restmaterialen kunnen hergebruiken en letterlijk een nieuw leven kunnen geven; van afval tot geweldige nieuwe RESTdieren. In de wei, op het hek, in de boom.....

restdier

Op Kinderboerderij De Kreek te 's-Gravenzande en in de bibliotheek te Monster
waren de RESTdieren de gehele maand juni te bewonderen.