Oeral

fietsen

Het festival met de meeste 'gelegenheidslocaties' ter wereld is het Oerol Festival op Terschelling is. Strand, bos, duinen en polderlandschap zijn het podium voor locatietheater, straattheater, beeldende kunst, muziek en diverse cross-overs. Op meer dan 70 locaties zijn schuurtjes, strand bos en duinpannen de inspiratiebron en het decor voor kunstenaar uit binnen en buitenland.

Gezien het overgrote deel van de mensen op Terschelling met de fiets is en de meeste een huurfiets hebben is het bijna onmogelijk je eigen fiets terug vinden. Zo is het idee ontstaan om een eigen kunstwerkje te maken en deze aan je eigen (huur-)fiets te hangen zodat iedereen zijn eigen fiets goed kan herkennen en dat de kunst zich op deze manier over het eiland verspreid maakt het extra bijzonder.

Terschelling wordt gezien als “het fietseiland” van de Waddeneilanden. De Fietsfactory kon tijdens dit festival dan ook niet ontbreken want mede dankzij "de Fietsfactory"  heeft tijdens het Oeral Festival iedereen een eigen bijdrage kunnen leveren aan het verspreiden van kunst.