de Driekleur

In 2010 is Juliette van de Walle door de Daltonschool de Driekleur te ‘s-Gravenzande gevraagd mee te werken aan een kunstproject. Het doel hierbij was om het schoolplein een nieuw leven in te blazen. De bankjes, bollen en betonnen strook konden wel een opfrissertje gebruiken. Alle groepen werden bij dit project betrokken.

Als inspiratie gebruikte van de Walle kunstenaar Matisse. Matisse werkte met frisse kleuren uitermate geschikt voor het schoolplein. De vormen waarmee Matisse werkte zijn interessant voor de doelgroep.

Na een inleidend verhaal over Matisse en het bekijken van zijn werk gingen de kinderen aan de slag. De onderbouw maakten stempels in de vorm van bladeren. De middenbouw stempels van wat je ziet onder water of in de lucht, hierbij ontstonden bijzondere zeebeesten maar ook een raket, zon en meer. De bovenbouw maakten sjablonen van silhouetten van portretten en dansende figuren.

Nadat van de Walle een selectie had gemaakt uit alle werken werden deze in maquette vorm door groep 7 en 8 overgenomen. Voor de uiteindelijke realisatie van dit project mochten de leerlingen van groep 8 dit buiten op het schoolplein toepassen.

de Driekleur

de Driekleur


Jill uit groep 7 
over het project:

 "We mochten zelf wat verzinnen maar het moest wel apart zijn."

Jill tekenende dan ook een mens met een bananenlijf. Een tekening die nu is vastgelegd op het schoolplein.

Driekleur