Camping Beyond

Beyond, het kunstprogramma voor Leidsche Rijn, organiseerde kampweken voor jongeren uit de wijk. Het zomerkamp maakte deel uit van het educatieve programma rond het beeldenpark in het Leidsche Rijn Park, waarmee Beyond in september 2009 haar bestaan heeft afgesloten.

Camping Beyond was vijf dagen bouwen, klussen, kamperen en genieten. Tijdens Camping Beyond heeft zij jongeren begeleid hun eigen beeldentuin te bouwen. In vereenvoudigde vorm maakten de jongeren het proces door dat ook de kunstenaars van het echte beeldenpark van Leidsche Rijn hebben doorlopen. Deze tijdelijke beeldentuin was in september 2009 tegelijk met het ‘echte’ beeldenpark geopend.

Met het thema: “verleden, heden, toekomst” waar zij mee werkten heeft Juliette van de Walle gedacht aan beweging en snelheid. Wat heeft er op een plek plaatsgevonden of gaat er nog gebeuren?

Camping Beyond

Camping Beyond

Met beeldend kunstenaar Panamarenko als inspiratiebron en het project "het Verdronken dorp"  heeft zij samen met de jongeren een landschap gecreëerd waarbij je je afvraagt wanneer dit nu heeft afgespeeld; verleden, heden of toekomst.

Het is geen toeval dat zij gekozen heeft voor de combinatie: Panamarenko en het verdronken dorp. Beiden laten een nieuwe andere wereld zien, ze laten je verrassen, zijn serieus te werk gegaan, waarbij er toch een dosis humor in zit.