Biografie

Juliette van de Walle is op haar 16e een opleiding in Antwerpen gaan volgen. Daar heeft zij de richtingen Plastische Kunsten en Decor- en Standbouw afgerond, daarna is zij naar Rotterdam vertrokken om beelden te gaan maken en is in 1996 afgestudeerd aan de Kunstacademie van Rotterdam. Na ongeveer 10 jaar in Den Haag gewoond te hebben ging van de Walle in 2005 verhuizen naar Monster.

Het werk van Juliette van de Walle bestaat uit beelden. De materiaal- en inspiratiebronnen vindt zij in speelgoedzaken, tweedehandszaken of gewoon op straat. Haar beelden, die als het materiaal dat toelaat enorm groot kunnen zijn, zijn dan ook opgebouwd van gebruikte objecten, onderdelen of vormen daarvan. Zoals een schrijver door middel van woorden een roman schrijft zo werkt zij naar een visuele gedachte toe: ”ik haal wat weg, voeg iets toe, ik verander net zo lang tot de essentie overblijft”.

Deze essentie heeft vooral te maken met haar fascinatie voor beweging. Niet alleen dingen die bewegen, maar juist ook voorwerpen die alleen met behulp van beweging kunnen functioneren. Hierbij kan gedacht worden aan een ladder die pas functioneert wanneer je het beklimt. Daarnaast is ook de suggestie van beweging een belangrijk onderdeel van haar werk geworden met titels als bijvoorbeeld de ‘lammobiel’ en ‘multiply‘. Veel van haar beelden kunnen bewegen of doen in ieder geval alsof. Met haar beelden wilt Juliette van de Walle bevreemding, beweging, evenwicht, filosofie en speelsheid hand in hand laten gaan. Ze zijn grappig, luchtig, vrolijk en speels. Hiermee probeert zij dan ook een glimlach aan de toeschouwer te ontlokken.

Met ruim 10 jaar ervaring in kunstonderwijs op scholen, kinderdagverblijven, festivals en bedrijven biedt Juliette van de Walle op maat gemaakte workshops aan op het gebied van toegepaste en beeldende kunst. Ook kun je terecht voor vaste serie-workshops.

De workshops zijn voor groepen kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 tot 21 jaar. De tarieven zijn afhankelijk van de opdracht en het aantal deelnemers.

Momenteel geeft zij workshops o.a. aan het Haags kinderatelier, KICKs, Kunsthuis18, Cultuurweb en het Maritiem Museum waar zij workshops en rondleidingen geeft over beeldende kunst. Ook zijn er workshops over architectuur en mode aan bod.

Interesse? Neem dan gerust met haar op.

Klik hier voor contactgegevens